‘Ik pak alle kansen om te groeien’
‘Na een paar jaar werken in de horeca, ben ik iets heel anders gaan doen,’ vertelt Sekar Poelman, pensioenspecialist en fanatiek sporter. Sekar wilde meer structuur in z’n leven, meer groeikansen en meer interactie met collega’s. Dat vond hij bij ons. ‘Ik zit hier op m’n plek.’ Lees hoe Sekar zich van horecatijger tot pensioenspecialist ontwikkelde.
‘Op mijn negentiende rondde ik mijn studie Sport & Bewegen aan het Alfa-college af. Die opleiding heb ik met veel plezier gedaan, maar ik was nog niet klaar met leren. Ik wilde me verbreden en koos voor de Hotelschool. Na die opleiding heb ik een tijdje in een hotel gewerkt. Maar het gebrek aan structuur brak me op – ik werkte als iedereen vrij was. Afspreken met vrienden en voetballen schoten erbij in. Toen heb ik gekozen voor een heel ander carrièrepad.’
Nieuwe prikkels
‘Ik kende al wat mensen bij TKP en hoorde daar goede verhalen over. Toen ik een vacature voor pensioenspecialist zag, dacht ik: ‘nee heb je, ja kun je krijgen’. En ik kreeg een ja! Het werk op de backoffice is voor mij compleet nieuw. Ik werk nu voor de keten Aegon, waar elke werkgever een eigen regeling heeft. Dat maakt het pittig, maar daarin zit juist de uitdaging. Binnenkort maak ik een nieuwe stap naar de keten PME. Ook daar kijk ik naar uit! Nieuwe prikkels en nieuwe kennis maken me extra gemotiveerd om álles te geven. Mijn doel is om mijn kennisniveau te verhogen. Daarvoor doe ik nu de basispensioenopleiding en daarna de vervolgcursus. Ik vind het belangrijk om goed te functioneren en wil begrijpen wat ik doe.’
‘Ik koos voor een andere carrière met meer structuur en meer ontwikkelkansen’
Sportman
‘Ik ben een sportfanaat – ik móet naast werk sporten. In de horeca kon dat niet. De werktijden waren veel te onregelmatig. Gelukkig lukt dat nu wel. Na een dag achter de computer vind ik het heerlijk om mijn energie kwijt te kunnen in voetbal of fitness. Het helpt me gezond en fit te blijven. Daardoor ben ik frisser op m’n werk en kan ik helder nadenken.’
Nog maar net begonnen
‘Al ben ik een compleet ander pad ingeslagen, ik neem ook iets mee uit mijn horecaleven. Namelijk oog voor gastvrijheid. Want ook hier ben ik bezig voor klanten. Door hun pensioen goed te regelen, heeft m’n werk maatschappelijke betekenis. Belangrijk, want als werk niet zinvol is, houd ik het niet lang vol. En zonder groeikansen ook niet – met een doel voor ogen ben ik op mijn best. Het was even zoeken via sport en horeca, maar ik ben erachter dat dit echt bij me past. Ik kan mezelf hier ontwikkelen, heb structuur en veel sociale contacten. Mijn carrière hier is nog maar net begonnen – ik pak alle kansen om te groeien.’